marți, 3 iunie 2008

FESTIVALUL LITERAR "EUSEBIU CAMILAR - MAGDA ISANOS"


Consiliul Judetean Suceava, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Crai Nou Suceava, Primaria comunei Udesti, Biblioteca Bucovinei "I.G. Sbiera" si Complexul Muzeal Bucovina, organizeaza editia a XIII-a a Festivalului literar "Eusebiu Camilar - Magda Isanos", în perioada 30 mai - 01 iunie 2008, la Suceava si Udesti.
Concursul îsi propune sa descopere, sa sprijine si sa promoveze noi si autentice talente în rândul creatorilor din literatura de astazi si se va desfasura pe trei sectiuni: poezie, proza scurta si reportaj literar.
R E G U L A M E N T

1. Sunt acceptate în concurs numai lucrari în limba româna, nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare.
2. La concurs pot participa autori de orice vârsta, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor, nu au debutat editorial si nu au obtinut Marele Premiu la editiile precedente ale concursului.
3. Lucrarile, dactilografiate în cinci (5) exemplare, vor fi trimise pe adresa:
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Suceava,
Str. Universitatii nr. 48,
Suceava, 720228
4. Lucrarile se trimit pâna la data de 30 aprilie 2008. Ele vor purta în loc de semnatura un motto ales de autor. În coletul postal va fi introdus un plic închis (având acelasi motto), care va contine numele si prenumele autorului (din buletin), adresa completa, numarul de telefon (obligatoriu) si eventual adresa electronica.
5. La sectiunea poezie, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci (5) si maximum zece (10) poezii. La sectiunea proza scurta, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum o (1) proza scurta si maximum trei (3). La sectiunea reportaj literar, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu un (1) reportaj de maximum cinci (5) pagini.
6. Un concurent poate participa la toate sectiunile.
7. Lucrarile nu se returneaza, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Eusebiu Camilar - Magda Isanos", iar laureatii vor fi publicati în „Caiete udestene" , volum editat de Centrul Culturii Traditionale Suceava.
8. Laureatii vor fi anuntati pâna la data de 26 mai 2008, pentru a fi prezenti la festivitatea de premiere, precum si la manifestarile prilejuite de finalizarea Concursului, care vor avea loc la Suceava si Udesti între 30 mai si 01 iunie 2008. Manifestarile vor consta în lansari de carte, sezatori literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee si monumente de arta din judet, realizate cu participarea membrilor juriului si a altor personalitati literare. Organizatorii asigura cazarea si cheltuielile de transport (bilete de tren-clasa a doua). În eventualitatea în care laureatii doresc sa fie însotiti si de alte persoane, acestea trebuie sa-si suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anuntati pâna cel târziu la data de 28 mai 2008, pentru a face rezervarile necesare.
9. Juriul concursului va fi alcatuit din critici literari, poeti, prozatori, redactori sefi de reviste literare, membri ai Uniunii Scriitorilor din România.
10. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultata în urma jurizarii.
11. Pentru cele mai valoroase lucrari prezentate în concurs, juriul va acorda urmatoarele premii:

POEZIE:
Marele premiu „MAGDA ISANOS" , Premiul I, Premiul II, Premiul III
Premiul „CONSTANTIN STEFURIUC"
PROZA SCURTA:
Marele premiu „EUSEBIU CAMILAR", Premiul I, Premiul II, Premiul III
REPORTAJ LITERAR:
Marele premiu „MIRCEA MOTRICI", Premiul I, Premiul II, Premiul III

Vor fi acordate, în functie de posibilitati, si premii ale unor reviste literare.

Relatii suplimentare: tel: 0745-773290 - Carmen Veronica Steiciuc

Director, Pavel Blaj; Referent de specialitate, Carmen Veronica Steiciuc

Niciun comentariu: